Fakta om børnearbejde

Foto: Tine Harden

Der er mere end 168 mio. børnearbejdere i verden

Ifølge skøn fra International Labour Organisation (ILO) er der 168 millioner børnearbejdere på verdensplan. Dog anslår man, at det i virkeligheden drejer sig om langt flere. Mange af de udsatte børn er nemlig ikke registreret eller har dåbsattest, og så tæller de ikke med i statistikken.
Tallet 168 millioner svarer dog i sig selv til, at hvert syvende barn i verden er børnearbejder. I Danmark ville det svare til, at cirka 124.000 børn arbejdede og ikke kom i skole.
Indien er landet med det største antal børnearbejdere, hvilket svarer til, at hvert ottende indiske barn lever en tilværelse som børnearbejder. Det sydlige Afrika er dog området, der har oplevet den største stigning i børnearbejde i de seneste år. Det anslås, at flere end hvert femte barn i det sydlige Afrika er børnearbejder.
Antallet af børnearbejdere er blevet mindre i de seneste år. Men det går langsomt med at bringe tallet ned – alt for langsomt.

Læs ILO's nyeste rapport om børnearbejde i verden her


DE HÅRDE FAKTA OM BØRNEARBEJDE

Der er mere end 168 millioner børnearbejdere i verden

Det svarer til, at hvert syvende barn  i verden i alderen 5 til 17 år er nødt til at arbejde

Mindst 85 millioner børn beskæftiger sig med arbejde af særlig farlig karakter

22 % af alle børnearbejdere arbejder i service- industrien, detailhandel, restauranter, hoteller, transport og virksomheder

9 % af alle børnearbejdere arbejder med industri – i miner, på fabrikker eller i stenbrud

69 % af alle børnearbejdere arbejder med landbrug, jagt, skovbrug eller fiskeri