HVEM har ansvaret?

 

Vi har alle sammen et ansvar for at stoppe børnearbejde i verden. Når en virksomhed producerer varer i fattige lande, når politikere tager beslutninger om ulandsbistanden, og når du køber en ny t-shirt, er det alt sammen med til at påvirke børnearbejdernes situation. Her kan du læse om virksomheders og politikeres ansvar, men også om hvad du selv kan gøre.

Verdens virksomheder spiller en vigtig rolle i bekæmpelsen af børnearbejde. Når virksomhederne køber produkter i verdens fattigste lande, kan de være med til at sikre, at produkterne er blevet produceret på ansvarlig vis.

Politikerne har et stort ansvar i forhold til at bekæmpe børnearbejde. Det gælder både de danske politikere og regeringerne i de lande, hvor børnearbejde er udbredt.

Forbrugerne – det vil sige dig og alle andre, der køber varer i butikkerne – har også et ansvar. Man kan nemlig kræve, at de varer, man køber, er produceret uden brug af børnearbejde.

Børnearbejdernes forældre har selvfølgelig også et ansvar for, at deres børn arbejder i stedet for at gå i skole. For det meste er det dem, som har taget valget.