HVOR er der børnearbejde?

 

Findes der egentligt børnearbejde i Danmark?

Der er mere end 215 millioner børnearbejdere i verden. Det svarer til, at hvert syvende barn er børnearbejder. Børnearbejde findes i hele verden, men det er langt mere udbredt i nogle dele af verden end i andre.

Herunder kan du se, hvor mange børnearbejdere der er i forskellige dele af verden, og hvilket arbejde børnene udfører.

Du kan også kigge nærmere på vores Verdenskort, hvor du kan møde nogle af de 250 millioner børn, som bor rundt omkring i verden.

Over halvdelen af verdens børnearbejdere bor i Asien. Heraf er Indien det land i verden, som har allerflest børnearbejdere.

Børnearbejde er meget udbredt i visse dele af Afrika. Faktisk befinder næsten en tredjedel af verdens børnearbejdere sig i det sydlige Afrika, hvor omkring hvert fjerde barn er børnearbejder.

Børnearbejde er mindre udbredt i Latinamerika end i Afrika og Asien. Det er dog stadig et stort problem i visse lande – for eksempel findes der cirka en million børnearbejdere alene i Guatemala.

Måske tænker du, at der ikke findes børnearbejde i Europa og USA? Men cirka tre procent af verdens børnearbejdere befinder sig faktisk her.

Du og dine venner behøver ikke at arbejde mange timer hver dag for at tjene penge til familien. I behøver heller ikke at give afkald på en uddannelse for at få mad på bordet. Men sådan har det ikke altid været i Danmark.

Tryk på de blå nåle på verdenskortet og læs om nogle af de 168 millioner børn i verden, der arbejder i stedet for at gå i skole.

Her kan du møde nogle af de 215 mio. børnearbejdere, der lever rundt omkring i verden.