Videobase

I Ghana findes en kæmpe losseplads for vestlige landes kasserede elektronik. Arbejdet med elektronikken tiltrækker regionens mest desperate og fattige - heriblandt mange børn.

Se film fra en illegal guldmine i Ghana, hvor både børn og voksne arbejder med at udvinde det eftertragtede guld. Et arbejde, der indvolverer giftigt kviksølv og skarpe marcheter.

I Dietwa i Ghana har et skole-projekt fået børnene væk fra kakaoplantagerne og ind i skolen. Bag projektet står IBIS og chokoladeproducenten Toms.

Politiken.dk har også lavet et web-tv-indslag fra elektronik-lossepladsen i Ghana. Mød flere af de børn, der dagligt arbejder i røgen fra det afbrændte plastik.

Fatawu går ikke i skole, fordi skolen ligger meget langt væk fra hans hus. I stedet hjælper han sine forældre med at dyrke jorden. Han håber, han får chance for at komme i skole på et tidspunkt.

Mød pigen Abibata, som ikke går i skole. Hør hende fortælle om sin hverdag og sine drømme om fremtiden.

Børnene i denne film bor allesammen i den fattige del af Ghana. Men de har allesammen drømme. Måske er de ikke så forskellige fra danske børns.

I filmen møder I pigen Shakira Saibu dagen før, hun skal starte i skole efter sommerferien. Hun glæder sig til at se alle vennerne igen.

I filmen møder I Shaibu, som går i skole. Men han har også et arbejde efter skoletid, som han er meget glad for. Kan man kalde det for børnearbejde?

I denne film fra Bolivias hovedstad La Paz, kommer vi bagom masken på drengen Christian, der lever på gaden som skopudser. Trods en benhård barndom har han en insisterende tro på en bedre fremtid.

Pages