Skoler

Foto: Sarai Løkkegaard

"Børnearbejde er ikke for børn."

Malene, 5. klasse


Elever og lærere kan også tage del i kampen mod børnearbejde. Her på siden kan I gå på opdagelse på vores SKOLESITE om børnearbejde, som henvender sig til elever fra 6.-10. klassetrin. Bliv klogere på, hvorfor børnearbejde eksisterer og hvem der bærer ansvaret. I kan også møde nogle af verdens børnearbejdere og se en masse film om emnet i vores Videobase.

Til de yngre klassetrin har 'STOP børnearbejde'-kampagnen i samarbejde med kampagnen ’Hele Verden i Skole’  udviklet et undervisningsmateriale om temaet børnearbejde, som kan findes her. På siden kan eleverne blandt andet finde fakta om børnearbejde, lære om børns rettigheder, finde opgaveforslag og se, hvad de kan gøre for at tage del i kampen mod børnearbejde. 


Hvad er Hele Verden i Skole?

'Hele Verden i Skole' er en kampagne, der sætter børns ret til uddannelse på skoleskemaet i Danmark. Kampagnen består blandt andet af bogen LæseRaketten, som handler om børns vilkår i udviklingslande, 'Den Globale Aktionsuge', som sætter fokus på alle de børn i verden, der ikke kommer i skole, samt en indsamling, hvor elever fra Danmark, Sydslesvig og Grønland har mulighed for at støttebørns skolegang i fattige lande.